Femke Cheret

Rond mijn 26ste kreeg ik last van angsten. Zomaar uit het niets werd ik bang voor van alles.

Het werd van kwaad tot erger. Ik was vooral bang om dood te gaan. Daardoor durfde ik niet meer met het openbaar vervoer, niet meer op de fiets, alleen autorijden ging nog. Ik trok me steeds meer terug en leefde in mijn eigen wereldje. Dat wereldje werd steeds kleiner doordat ik de deur liever niet meer uitging. Als ik maar iets voelde in mijn lichaam dan dacht ik dat ik ernstig ziek was.

Ik werd een echte hypochonder. Had ik hoofdpijn dan dacht ik dat ik een hersentumor had. Had ik pijn in mijn buik dan dacht ik aan darmkanker. En als ik nergens last van had dan was ik waarschijnlijk besmet met hiv en in die tijd ging je daar nog dood aan. Ik leefde in een constante angst en dat uitte zich op enig moment in een paniekaanval tijdens een concert. De vriendin waarmee ik naar het concert was, heb ik alleen achter gelaten in Ahoy. Ik moest naar buiten, dus ik ben letterlijk naar buiten gerend.

Natuurlijk kwam ik overspannen thuis te zitten en liep ik als een zombie in het rond. Ik kon geen hap door mijn keel krijgen en muziek kon ik niet verdragen. Na een aantal afspraken bij een maatschappelijk werkster die me totaal niet begreep, kwam ik bij een psycholoog terecht.

Ik heb geen fijne jeugd gehad. Mijn stiefvader sloeg mijn moeder met grote regelmaat het licht uit haar ogen. En natuurlijk toen ik zelf vriendjes kreeg, viel ik op dezelfde types als mijn moeder. Er was een patroon. Het vreemde was dat ik juist toen geen reden had om angstig te zijn. Ik had mijn leven net aardig op de rails. Ik woonde in een leuk huis en had een lieve vriend en een baan waar ik me thuis voelde. En toch gebeurde het.

Als klein meisje kon ik die angst niet uiten. Mijn moeder had het druk met overleven en zorgen voor mijn autistische broertje. Er was geen tijd voor een angstig klein meisje dus ging ik in de overlevingsmodus. En toen ik tot rust kwam, kreeg ik die hele lading uit mijn jeugd te verwerken.

Het heeft heel lang geduurd voordat ik erachter kwam dat ik mijn angsten uit het verleden voorzien had van labels als hypochondrie. Maanden heb ik therapie gehad. Langzaam kroop ik weer op uit een dal. Maar ik kreeg toch nog vaak een terugval. Mijn leven ging vele jaren met ups en downs.

Uiteindelijk kwam ik jaren later bij een hypnotherapeut terecht en daar werd mij heel veel duidelijk. Ik was in één klap van mijn angsten af. Het was zo bijzonder. Hiermee wilde ik ook mensen helpen. Een aantal jaren later ben ik de opleiding tot hypnotherapeut gaan volgen. Mensen helpen is het mooiste wat er is.

Image Icon

A strong woman knows that the pain of the past has only made her stronger, wiser and willing not to repeat the same mistakes again.

Mijn levensweg

Hypnotherapeut.
Met eigen ervaring.

Inmiddels heb ik al veel mensen verder kunnen helpen. Zelf heb ik al mijn issues uit het verleden opgelost. Ik zie mijn werk niet als werk. Mijn leven is heerlijk op het moment. Maar dat is niet vanzelf gegaan..

2000: MIJN EIGEN ANGST ONDER CONTROLE

In 1994 begonnen mijn angsten buitenproportionele vormen aan te nemen. Een lange weg met maatschappelijk medewerkers en psychologen volgde. Tot ik in 2000 alles aardig op de rit had. Mijn angsten onder controle.

2013: START VAN MIJN OPLEIDING

Begonnen met NLP Practitioner opleiding. Daardoor heb ik enorm veel over mezelf geleerd. Vooral om te leren luisteren naar mezelf en daardoor durfde ik toe te geven dat ik eigenlijk niet gelukkig was. Ik ben dan ook in dat jaar gescheiden en een jaar later heb ik mijn baan opgezegd.

2019: STUDIE HYPNOTHERAPIE AFGEROND

Ik had al ervaring met hypnotherapie vanuit het NLP, waardoor ik wist hoe effectief het was. Ik had het zelf ondervonden en wilde hiermee graag anderen verder helpen. Ik startte dat jaar dan ook mijn hypnotherapiepraktijk.

2021: GESPECIALISEERD IN ANGST EN PANIEK

Al snel liep mijn hypnotherapiepraktijk goed en boekte ik mooie resultaten. Ik merkte dat mijn hart sneller ging kloppen van cliënten met angst en paniekaanvallen. Ik wist zelf heel goed hoe het was om met angsten en paniekaanvallen te moeten leven, dus het was elke keer weer een feestje als ik iemand van zijn/haar problemen had geholpen.

2023: OPLEIDING HOLISTISCH THERAPEUT

Vanaf 2023 heb ik de opleiding tot Holistisch Therapeut afgerond. In deze modulaire opleiding heb ik geleerd om naar de mens in zijn geheel te kijken. Hierbij heb je aandacht voor alle aspecten: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Wanneer je naar mij toe komt kijk ik niet alleen naar de klacht, maar naar het totaalbeeld. Hierdoor kan ik alle cliënten een behandeling op maat geven.

2024: REIKI MASTER & KUNDALINI REIKI MASTER

Met de geaccrediteerde opleiding Reiki Master heb ik geleerd hoe je het zelfhelende vermogen van mens en dier kan ondersteunen. De opleiding bestaat uit drie delen, waarin je alle kennis en vaardigheden op doet om professionele reikibehandeling te geven. Ik leerde hoe je reiki kunt toepassen op jezelf en bij anderen.

Maak een afspraak, ik neem binnen een werkdag contact met je op.


  Bel of mail me!

  Telefoon: 06 40 81 50 90
  Email: mail@femmeforte.nl

  Contact

  Kom je langs?

  Ligusterbaan 1
  2908 LW
  Capelle aan den IJssel

  Navigatie

  Openingstijden

  Alleen op afspraak

  Image Icon

  Femke heeft mij geholpen weer zonder angst te kunnen leven. Zeer professioneel en zorgzaam voor haar client.