Hypnose

Je bent vaker onder hypnose (in trance) dan je denkt!

Als je dagdroomt, of als je opgaat in die ene speciale film of dat boek. Of als je aan het autorijden bent en je ineens in de gaten hebt dat je al een heel stuk verder bent zonder je te herinneren hoe.

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Trance is een fase tussen waken en slapen in. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie. Deze trance kan spontaan optreden als je helemaal in iets verdiept bent.

Hypnotherapie

Zo’n trance kan ook geïnduceerd (opgewekt) worden door een hypnotherapeut en dus therapeutisch worden ingezet. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent. Een hypnotherapeut kan hypnose op een adequate manier inzetten om met jou te werken aan de oplossing voor jouw probleem.

Met hypnotherapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen, waardoor nieuwe inzichten ontstaan die je kunt toepassen in het dagelijks leven om je doelen te bereiken. Hierdoor is het mogelijk om klachten die ergens in het verleden zijn ontstaan, te verhelpen. Het kan dus heel goed dat je niet eens meer weet wanneer en waardoor klachten zijn ontstaan. Het onbewuste weet dat wel, en daar maken we gebruik van.

Bewust of onbewust?

Bewust verwerken we maar 60 bits per seconde, het onbewuste 11,2 miljoen bits per seconde. Het onbewuste heeft een verwerking van informatie die zo’n 200.000 keer sneller is dan het bewuste, en bepaalt daarmee tevens voor 95% ons gedrag, voelen en denken. Kortom: het onbewuste is een opslagplaats van gegevens. We vinden er informatie en we kunnen er van leren.

Vrijblijvend kennismaken?

Voordat we een traject aangaan neem ik altijd telefonisch contact op om naar je verhaal te luisteren. Verder krijg je alle tijd om vragen te stellen.

  Veelgestelde vragen

  Wat is hypnose?

  De meeste mensen kennen hypnose alleen van show hypnose. Mensen zijn in de veronderstelling dat als je in hypnose bent, je geen controle meer hebt en dat de hypnotiseur je alles kan laten doen. Show hypnose (het woord zegt het al) is voor de show en eigenlijk niet te vergelijken met hypnotherapie waarvan het doel een therapeutische werking heeft. Er zijn verschillende dieptes van hypnose. Dat gaat van een lichte trance tot een diepe hypnose. De staat van hypnose die een hypnotiseur voor zijn show gebruikt is meestal een diepere staat van hypnose, waarbij je je achteraf niet, of niet alles, kunt herinneren.  De staat die hypnotherapeuten gebruiken is een lichtere staat, waarbij je juist bewust ook nog actief bent. Het is therapie en het doel daarvan is dat je  er van leert, inzichten krijgt en problemen kunt afsluiten. We willen graag dat je je nog herinnert wat er is gebeurd. 

  Wat doet een hypnotherapeut?

  Je kunt bij een hypnotherapeut terecht voor enorm veel verschillende problemen. Veel hypnotherapeuten hebben niet één specifieke specialisatie en je kunt bij hen voor veel verschillende dingen terecht. Een aantal voorbeelden waarvoor je bij een hypnotherapeut terecht kunt zijn stoppen met roken, afvallen, burn-outs, allergieën, angst en paniek enz.  Ik heb me gespecialiseerd in angsten en paniek omdat ik daar zelf in het verleden ervaring mee heb. Ik probeer er bij mijn cliënten achter te komen wat de kern van het probleem is. Door mijn ervaring weet ik dat er vaak een gevoel van niet goed genoeg zijn, achter schuilgaat. Ik zie vaak dingen terug als onzekerheid, control freaks, perfectionisten. Herkenbaar?

  Hoeveel kost hypnotherapie?

  Voor bijna alle problemen starten we dit traject. Dit traject bestaat uit 3 sessies. In 95% van de gevallen is dit voldoende. 3 sessies kosten totaal €495.

  Zet de eerste stap richting hulp

  Image Icon

  Femke wist de kern van het probleem te raken. Ik voelde me direct bij haar op m’n gemak.

  Image Icon

  Hypnose heeft mij verder geholpen, daar waar de twee psychologen waar ik geweest ben, niet konden helpen.

  Bel of mail me!

  Telefoon: 06 40 81 50 90
  Email: mail@femmeforte.nl

  Contact

  Kom je langs?

  Ligusterbaan 1
  (kamer 3.05), 2908 LW
  Capelle aan den IJssel

  Navigatie

  Openingstijden

  Alleen op afspraak