Wat is hypnose?

Je bent vaker onder hypnose (in trance) dan je denkt!

Als je dagdroomt, of als je opgaat in die ene speciale film of dat boek. Of als je aan het autorijden bent en je ineens in de gaten hebt dat je al een heel stuk verder bent zonder je te herinneren hoe.

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Trance is een fase tussen waken en slapen in. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie. Deze trance kan spontaan optreden als je helemaal in iets verdiept bent.

Wat doet een hypnotherapeut?

Zo’n trance kan ook geïnduceerd (opgewekt) worden door een hypnotherapeut en dus therapeutisch worden ingezet. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent. Een hypnotherapeut kan hypnose op een adequate manier inzetten om met jou te werken aan de oplossing voor jouw probleem.

Met hypnotherapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen, waardoor nieuwe inzichten ontstaan die je kunt toepassen in het dagelijks leven om je doelen te bereiken. Hierdoor is het mogelijk om klachten die ergens in het verleden zijn ontstaan, te verhelpen. Het kan dus heel goed dat je niet eens meer weet wanneer en waardoor klachten zijn ontstaan. Het onbewuste weet dat wel, en daar maken we gebruik van.

Bewust of onbewust?

Bewust verwerken we maar 60 bits per seconde, het onbewuste 11,2 miljoen bits per seconde. Het onbewuste heeft een verwerking van informatie die zo’n 200.000 keer sneller is dan het bewuste, en bepaalt daarmee tevens voor 95% ons gedrag, voelen en denken. Kortom: het onbewuste is een opslagplaats van gegevens. We vinden er informatie en we kunnen er van leren.

Vrijblijvend kennismaken?

Voordat we een traject aangaan neem ik altijd telefonisch contact op om naar je verhaal te luisteren. Verder krijg je alle tijd om vragen te stellen.

  Hulp bij gevoelens van angst en paniekaanvallen

  Onder hypnose bereik je gedachten, gevoelens en herinneringen waar je anders niet bij kan. Daar begint de oplossing.

  Tarief = €495

  Voor bijna alle problemen starten we dit traject. Dit traject bestaat uit 3 sessies. In 95% van de gevallen is dit voldoende.

  Laat mij je helpen

  Image Icon

  Femke wist de kern van het probleem te raken. Ik voelde me direct bij haar op m’n gemak.

  Image Icon

  Hypnose heeft mij verder geholpen, daar waar de twee psychologen waar ik geweest ben, niet konden helpen.

  Bel of mail me!

  Telefoon: 06 40 81 50 90
  Email: mail@femmeforte.nl

  Contact

  Kom je langs?

  Ligusterbaan 1
  (kamer 3.05), 2908 LW
  Capelle aan den IJssel

  Navigatie

  Openingstijden

  Alleen op afspraak