Behandeling

Angst & Paniek

Persoonlijke hypnotherapie sessies

Binnen 6 weken minder last van angst en paniekaanvallen. Met 3 één-op-één sessies help ik 95% van mijn cliënten van hun angst en paniek af.

Korte wachtrij

Je kunt meestal binnen 15 werkdagen terecht.

Snel resultaat

In drie behandelingen van angst en paniek af.

Tot de kern

Onder hypnose bereik je gedachten, gevoelens en herinneringen waar je anders niet bij kan.

Echte successen

95% van mijn cliënten ervaart minder angst en paniek na een traject van van zes weken.

Angst en paniek hoeven geen onderdeel van je leven te zijn...

Paniekaanvallen! Je hart gaat tekeer, je hoofd bonkt, je kunt niet meer helder nadenken, je wordt misselijk. Je weet het zeker, er gaat iets vreselijks gebeuren. Paniek. Vluchten of vechten?

Kenmerken paniekaanval

✪ Ineens is het er. Angst. Je kunt niet meer helder nadenken en weet even niet meer wat je moet doen. Je wilt alleen nog maar onder een dik dekbed kruipen en door niemand gestoord worden.

✪ Een verlammend gevoel. De angst slaat toe. Je kunt je niet meer bewegen en weet al helemaal niet wat je moet zeggen. Je wilt weg uit deze situatie, maar hebt geen idee hoe.

✪ Je raakt in paniek. Het zweet breekt je uit. Als er mensen in je buurt zijn dan ren je weg. Als er niemand in de buurt is dan ga je gillen of heel hard huilen. Je zit er compleet doorheen.

✪ Je weet niet meer waarop je kunt vertrouwen. Je lichaam geeft verkeerde signalen.Je voelt je onzeker. Want je weet nooit wanneer de volgende paniekaanval weer opkomt.

✪ Je weet dat de angst buiten proportioneel is, maar je hebt het niet onder controle. Als je nu niets onderneemt dan wordt het van kwaad tot erger.

Vrijblijvend kennismaken?

Voordat we een traject aangaan neem ik altijd telefonisch contact op om naar je verhaal te luisteren. Verder krijg je alle tijd om vragen te stellen.

  Omgaan met paniekaanvallen

  De mensen om je heen proberen het te begrijpen, maar snappen niet waarom en ze weten niet goed hoe ze op je moeten reageren. Je twijfelt aan jezelf. Je durft er niet meer over te praten, want je merkt steeds vaker dat mensen om je heen je niet meer kunnen volgen. Ze nemen afstand of komen met goed bedoelde adviezen waar je niks mee kunt. Je wordt moe van het steeds weer moeten uitleggen dat de goed bedoelde adviezen niet voor jou werken. Je wordt er depressief van en weet niet hoe je het tij moet keren.

  Onzekerheid door angst

  En dan volgt er een periode dat het wel weer met je gaat. De paniekaanvallen zijn voor even verdwenen. Je voelt je weer wat beter en opgelucht. Maar het is niet te voorspellen wanneer de volgende paniekaanval komt. Dat maakt je onzeker. Dat jou dit overkomt is onbegrijpelijk. Je had toch alles op een rij en onder controle? Jij bent toch juist degene die voor anderen klaarstaat, degene die zo goed weet hoe anderen hun problemen moeten oplossen? Mensen komen juist naar jou met hun problemen! En nu je zelf worstelt weet je niet hoe je dit kunt omzetten. En er met anderen over praten helpt al helemaal niet.

  Tarief = €495

  Voor bijna alle problemen starten we dit traject. Dit traject bestaat uit 3 sessies. In 95% van de gevallen is dit voldoende. In de eerste sessie identificeren we het probleem. In de tweede sessie achterhaal je waar het vandaan komt en begeleid ik je om het op te ruimen. In de derde sessie kijken we wat er nog nodig is, zodat je zonder probleem verder kunt.

  Hulp bij angst en paniek

  Hoe is het mogelijk dat jou dit is overkomen? Jij was toch juist altijd heel sterk. Je kon de hele wereld aan, en nu wordt jouw wereldje steeds kleiner. Je wordt knettergek van jezelf. Je kan niet logische nadenken en raakt steeds verder in een isolement omdat je geen zin meer hebt in goedbedoelde adviezen. Dus verzin je steeds een smoes om maar nergens meer heen te hoeven. Je wilt er zo graag van af, maar je weet niet hoe. Je hebt al zoveel geprobeerd. Jouw toekomst wordt uitzichtloos als je nu niet in actie komt.

  Veelgestelde vragen

  Hoe voelt een paniekaanval?

  Dat verschilt per persoon. Wanneer iemand in totale paniek is, dan kun je niet meer helder denken en voelen. Sommige mensen verstarren, waardoor mensen om hen heen soms niet eens in de gaten hebben dat je een paniekaanval hebt. Anderen gaan bewegen, huilen, gillen. Vaak komt er hyperventilatie bij en dus ook de klachten daarvan. Kortademig, benauwd, misselijk, duizelig, opgejaagd, versnelde hartslag, tintelingen in handen/voeten/gezicht. Vaak hebben mensen het gevoel dat er iets heel ergs staat te gebeuren. Het is allemaal mogelijk. Hoe dan ook, je wilt weg uit de situatie waar je op dat moment in zit. 

  Hoe weet je of je een paniekaanval hebt?

  Als je bovenstaande klachten ervaart dan voelt dat vreselijk. Je denkt dat je er niet meer uitkomt en veel mensen denken dat ze doodgaan. Toch zul je ervaren dat je wel uit de paniek komt. Paniek is een reactie die vaak volgt op angst. Als je angst ervaart is dat nog niet gelijk een paniekaanval. Door je angstig te voelen kun je ook bovenstaande nare klachten ervaren, maar dan in mindere mate. Je kunt dan nog wel enigszins functioneren. Paniek is de overtreffende trap van angst. Paniek duurt geen uren, angst kan dagen, weken, maanden duren. 

  Hoe kom je uit een paniekaanval?

  Het klinkt gek, maar de meest makkelijke manier is om je eraan over te geven. Mensen die angst en paniek ervaren zijn in de loop der tijd enorme control freaks geworden. Want met controle denken ze ook die angst en paniek onder controle te hebben. Dat werkt soms, maar helaas niet altijd. Doordat het soms wel lukt ga je nog meer controle uitvoeren en allerlei dingen vermijden, maar helaas, uiteindelijk komt toch die paniek weer een keer. Hoe harder je ertegen vecht, hoe heftiger het wordt. Op het moment dat je paniek voelt opkomen, zeg je tegen jezelf, nou kom dan maar. Laat het maar gebeuren. Op het moment dat je je eraan overgeeft is het weg. Die paniek komt vaak voort uit angst en die angst is er niet voor niets. Het wil je iets vertellen. Er gaat iets niet goed met je en dus kun je het beste hulp zoeken. 

  Hoe kom ik van paniekaanvallen af?

  Zoals ik hiervoor al aangaf, komt paniek vaak voort uit angst. Die angst is ergens ontstaan. De meeste mensen hebben geen idee meer waar het vandaan komt en willen er gewoon van af. Angst is een emotie die normaal is. Angst kun je als emotie niet verwijderen. Dat zou ook niet heel handig zijn, want als je nooit angst zou voelen dan denk je misschien wel dat je wel even de snelweg kan oversteken of dat je op de rand van een viaduct kan gaan staan. Niet zo handig. Dus angst mag er wel zijn, maar niet zomaar wanneer het niet nodig is. Wil je geen paniekaanvallen meer dan moet je met de angst aan de slag. Laat dat nou net mijn specialisatie zijn.

  Laat mij je helpen

  Image Icon
  Femke wist de kern van het probleem te raken. Ik voelde me direct bij haar op m’n gemak.
  Image Icon
  Hypnose heeft mij verder geholpen, daar waar de twee psychologen waar ik geweest ben, niet konden helpen.

  Bel of mail me!

  Telefoon: 06 40 81 50 90
  Email: mail@femmeforte.nl

  Contact

  Kom je langs?

  Ligusterbaan 1
  (kamer 3.05), 2908 LW
  Capelle aan den IJssel

  Navigatie

  Openingstijden

  Alleen op afspraak